Tandimplantat

När man av någon anledning har en skadad eller saknad tand medför detta stora problem i vardagen. Det kan vara svårt att tugga, medföra huvudvärk eller skamfullt rent estetiskt.

Tidigare var lösningen att sätta in löständer, men det innebar en del problem. Men idag finns det moderna och effektiva tandimplantat som effektivt ersätter skadade och förlorade tänder permanent. Dessa implantat är mycket naturtrogna fungerar som en riktig tand.

Räddaren i nöden

Vi är en mycket kompetent tandläkare med stor expertis av trygga och säkra tandimplantat. Efter en inledande konsultation på vår moderna klinik i Göteborg undersöks dina förutsättningar för att säkerställa vilka metoder som skulle passa dig bäst.

Kontakta oss redan idag via vårt formulär. Vi kan hjälpa dig med en avbetalningsplan om så önskas.

Våra arbetsmetoder

När man efter en noggrann undersökning (röntgen och manuell) av den berörda tanden eller tänderna har säkerställt att tandimplantat är en passande lösning handlar det om två steg.

Först och främst rent kirurgiskt där vi fäster titanskruvar i käkbenet med hjälp av en operation. Det kan behövas flera operationer beroende på förutsättningarna. Efter detta görs ett tandavtryck för att få till en konstgjord tand av rätt utseende för att passa in med övriga tänder och ett funktionellt bett. De nya tänderna tillverkas i ett mycket starkt och naturtroget material. I väntan på läkningen och de nya tänderna kan du få provisoriska tänder. Den permanenta tanden fäster vi sedan tryggt och säkert i titanskruvarna.

tandimplantat göteborg

Mer om våra tandimplantat

När man ersätter naturliga tänder med ett implantat får man nya och starka tänder som ser lika bra ut och fungerar lika bra som vanliga tänder. De sitter stadigt fast i käken och de rengörs på samma vis som naturliga tänder.

Det är viktigt att sköta om sina tandimplantat på samma sätt som vanliga tänder. Genom att ta hand sin munhygien så minskas risken för infektioner och andra problem. Det är en ökad risk för rökare att sätta in ett tandimplantat.

Det rekommenderas att göra regelbundna besök hos sin tandläkare och tandhygienist för att säkerställa att är i sin ordning. De första åren bör man även röntga käken. Man ska också vara uppmärksam på att tandköttet ser bra ut runt implantaten.

Tandimplantat av högsta kvalitet!